Depressies en Somberheid

Een ziekte of een verwond hart?

Ieder mens is af en toe somber of angstig. Angst en somberheid hoort bij het leven net zoals vreugde. Maar wat kun je doen wanneer angst en somberheid gaan overheersen? Wanneer je regelmatig het gevoel hebt dat je mislukt bent, nergens voor deugt. Dat er basaal iets met je mis is en je leven als zinloos ervaart? Heb je misschien een depressie?

Het kan zijn dat iets in je leven je hart verwond heeft. Dat je verschrikkelijk je best hebt gedaan om zo goed mogelijk daarmee verder te leven. Maar ergens is het blijven knagen en je kunt het niet meer negeren. Je lichaam geeft dat aan: je voelt je lusteloos, moe en zwaar. Het lijkt of de zon uit je leven is verdwenen. De diagnose is vaak: depressie. Maar belangrijker is de vraag:  

Hoe vind je de weg omhoog weer?

Bij mijn therapie ga we samen door mindfulnessmeditatie en bio-energetische oefeningen contact maken met wat er in je lichaam te voelen is. Al je emotionele ervaringen zijn in je lichaam “opgeslagen”. Door het contact met je eerdere emoties te herstellen kun je oude pijn, angst en verdriet verwerken of een goede plaats geven.

Verlang je er naar iets in je situatie te veranderenhoop te krijgen en perspectief te zien?